Victoria om kärleken till Daniel: “Vi har väldigt roligt tillsammans”

Den 14 juli firar kronprinsessan Victoria sin 40:e födelsedag. Här berättar hon om kärleken till maken Daniel Westling, och deras barn Estelle och Oscar.

Prinsessan Madeleine var den som byggde kärlekens bro mellan sin syster och Daniel Westling. Hon tränade på Daniels exklusiva gym Master Training i Stockholm och föreslog för sin syster att hon också skulle börja träna hos den trevlige killen från Ockelbo.

Till en början var relationen mellan Victoria och hennes personlige tränare enbart inriktad på hennes träning och hälsa. Men efter en tid blev de vänner och vänskapen utvecklades senare till kärlek. Daniel som är en social, driven och företagsam kille visade sig vara den pusselbit Victoria behövde för att bli en lycklig människa. Den 24 februari 2009 offentliggjorde hovet att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling ingått förlovning med såväl konungens som regeringens samtycke.

Victoria om kärleken till Daniel: “Vi har väldigt roligt tillsammans”
Victoria och Daniel är trygga tillsammans och har byggt upp en stark bas i sitt äktenskap.

Lyckan strålade från både kronprinsessan och Daniel Westling som efter bröllopet den 19 juni 2010 skulle bära titeln Hans Kunglig Höghet, Prins Daniel av Sverige, Hertig av Västergötland. På det viset är han en unik man. Den förste vanlige svenske mannen som gift in sig i landets kungahus, vilket Victoria var väl medveten om:

– Vår familj är inte lätt att komma in i och det är heller ingen enkel roll att träda in i. Men vi känner oss väldigt trygga tillsammans och har byggt upp en stark bas. Vi har en fin personkemi och kompletterar varandra väl. Vår kärlek och vänskap är en ordentligt stark grund att stå på och vi har dessutom väldigt roligt tillsammans.

Den 19 juni 2010 gifte sig kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i Storkyrkan i Stockholm. Efter bröllopet och bröllopsresan flyttade de nyblivna makarna in i sitt gemensamma hem, Haga slott.

Victoria om kärleken till Daniel: “Vi har väldigt roligt tillsammans”
Parets bröllop den 19 juni 2010 var som hämtat ur en saga.

På Haga finns nu en ny generation kungliga barn. Den 23 februari 2012 föddes kronprinsparets äldsta barn Estelle Silvia Ewa Mary, prinsessa av Sverige, hertiginna av Östergötland. Hon kommer att bli kronprinsessa av Sverige den dag då Victoria blir drottning. Estelle är en femåring fylld av mycket livsglädje och stor charm. Hon har redan varit med på flera representationsuppdrag och verkar inte alls besvärad av all uppmärksamhet.

Estelle blev storasyster den 2 mars 2016. Då föddes Oscar Carl Olof, prins av Sverige, hertig av Skåne. 

Victoria om kärleken till Daniel: “Vi har väldigt roligt tillsammans”
23 februari 2012 föddes prinsessan Estelle…
Victoria om kärleken till Daniel: “Vi har väldigt roligt tillsammans”
…och 2 mars 2016 kom prins Oscar.

Att vara mamma betyder väldigt mycket för kronprinsessan Victoria. Hon har alltid varit barnkär och är väl på många sätt som mammor är mest. Hon tar dagligen promenader med barnen i Hagaparken, pysslar om, tröstar och uppfostrar. Hon och prins Daniel är som de flesta andra svenska småbarnsföräldrar, även om de bor i ett slott och har kungliga uppdrag.

Victoria om kärleken till Daniel: “Vi har väldigt roligt tillsammans”
Victoria och Daniel är som småbarnsföräldrar är mest.
Victoria om kärleken till Daniel: “Vi har väldigt roligt tillsammans”
Estelle tycker om att vara storasyster och tar gärna hand om lillebror.

När jag mötte Victoria i samband med invigningen av utställningen om de kungliga bröllopsklänningarna hösten 2016 gled samtalet snabbt in på barnen. Jag hade uppvaktat prins Oscar med lite barnkläder vilket gladde hans mamma och hon konstaterade att barnen ständigt utvecklas:

– Man ser på barnen att de växer upp fort. Estelle är en aktiv tjej och lille Oscar har redan vuxit väldigt mycket. Estelle tycker om att vara storasyster och är väldigt mån om sin lillebror. Men så har hon ju haft småkusiner som hon fått pyssla om före Oscar, framför allt Leonore. Det är verkligen väldigt roligt att bilda familj. Barnen ger oss så stor glädje! 

Publiceras i samarbete med Kungliga Magasinet.

Scroll to Top