• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hemmets Journals Stora pris: I år söker vi Sveriges bästa barnskötare!

  För åttonde året i rad är det dags att nominera till Hemmets Journals Stora Pris. I år söker vi Sveriges bästa barnskötare! Vem är det? Det avgör du!

  Hemmets Journals Stora pris: I år söker vi Sveriges bästa barnskötare!

  Mina barn och andras ungar. Ett klassiskt uttryck som antyder att de flesta gör vad som helst för sina egna telningar, men har inte lika mycket till övers för andras avkommor. Men alla resonerar inte så. Det finns människor som är beredda att öppna famnen, och ge sin värme och sin tid åt just andras ungar. De snyter näsor, byter blöjor, läser böcker, tröstar och förmanar.

  Deras närvaro är avgörande för att barn och deras föräldrar ska må bra i vardagen. Och många far- och morföräldrar kan nog intyga hur skönt det känns att veta, att en älskad unge får kramar och uppmärksamhet även utanför hemmet.

  Barnskötaren är en vardagshjälte, vars stordåd oftast utförs innanför väggarna på förskolan. Nu är det dags att öppna dörrarna och sprida ljus över denna yrkeskategori. Känner du någon barnskötare som du tycker borde uppmärksammas lite extra? Kanske någon på dina barns eller barnbarns förskola, eller rentav en släkting eller vän som valt detta yrke? Nu har du chansen att nominera henne eller honom till Hemmets Journals stora pris!

  Vet du någon som arbetar som barnskötare? Nominera honom eller henne!


  Utmärkelsen började 2010

  Denna utmärkelse har blivit en omtyckt och uppmärksammad tradition i tidningen. Det började 2010, med att HJ:s läsare röstade fram Sveriges bästa kassörska. Sedan dess har vi rest landet runt och träffat frisörer, busschaufförer, hemtjänstpersonal och andra skickliga yrkespersoner. Förra året efterlyste vi Sveriges bästa undersköterska, och priset gick till glädjespridaren Fia Dovermyr som arbetar på förlossningsavdelningen vid Sundsvalls sjukhus.

  Men 2017 är det alltså barnskötarnas tur. Glöm inte att beskriva varför just din kandidat är en värdig mottagare av priset. Utifrån detta väljer redaktionen ut fem slutkandidater, som presenteras i reportage i Hemmets Journal under hösten.

  Därefter är det ni läsare som röstar fram vinnaren, som kommer att tilldelas den stora äran och en prischeck på 50 000 skattade kronor.

  Senast den 16 juni 2017 måste vi ha din nominering!

   

  Jag vill nominera Sveriges bästa barnskötare!

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1. Den jag nominerar heter:

  2. Hennes/hans arbetsplats:

  3. Hon/han är Sveriges bästa barnskötare eftersom:

  4. Jag som nominerar heter:

  5. Mitt telefonnummer:

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!