Forskare: Morgontrötta personer är mer intelligenta och lyckligare

Har du svårt att ta dig upp ur sängen på morgonen? Ingen fara, det betyder bara att du är smart.

Goda nyheter för alla sjusovare! En forskningsstudie som publicerades redan 2009 visar att du som ligger och drar dig en stund på morgonen faktiskt är smartare, mer kreativ och lyckligare än andra.

Enligt studien är det ett tecken på intelligens att ha kontroll över när man somnar och när man vaknar. Snooze-knappen är en relativt ny uppfinning och inget som evolutionen har förberett oss på, och därför tolkar forskarna förmågan att trycka på snooze och anpassa sig till det här nya sättet att sova på som ett tecken på högre intellekt. 

Att du kan ignorera “regeln” att man ska gå upp så fort väckarklockan ringer och istället lyssna på vad din kropp behöver, tolkas som att du är en person som följer dina mål och hanterar dina problem på egen hand. 

En liknande studie som genomförts vid universitetet i Southampton visar dessutom att personer som går och lägger sig efter kl 23.00 och går upp efter 08.00 ofta tjänar mer pengar och lever lyckligare liv. (Å andra sidan kan man ju fundera på om de kanske har möjlighet att gå upp senare bara för att de tjänar mer pengar.)

Med andra ord: Det finns ingen anledning att deppa ihop bara för att du inte är en morgonmänniska.

H/T: Elle Decor

Scroll to Top