Artiklar

Skribent: Sofia Åhman


Rolig gummibandsträning med Sofia Åhman – skonsam träning på hemmaplan
Rolig gummibandsträning med Sofia Åhman – skonsam träning på hemmaplan
Sugen på ett skönt och skonsamt träningspass på hemmaplan med Sofia Åhman? Här visar hon hur du med ett fiffigt gummiband som enda hjälpmedel kommer åt alla stora musklergrupper i hela kroppen.
Slipp värk i  knä och höft med 5 enkla övningar!
Slipp värk i knä och höft med 5 enkla övningar!
Det är inget tal om saken – fysisk aktivitet och genomtänkta övningar är det som lindrar smärtan och ökar rörligheten bäst om du lider av atros. Här bjuder Sofia Åhman på fem effektiva men skonsamma övningar för knän och höfter.
Kom igång med träningen – i trädgården!
Kom igång med träningen – i trädgården!
När våren spirar i trädgården kommer energin åter som ett brev på posten. Utnyttja den ordentligt genom att förvandla krattandet, grävandet och lyftandet till ett härligt träningspass för hela kroppen.
Jobba upp kondisen hemma!
Jobba upp kondisen hemma!
Att termometern visar minus och mörkret är kompakt behöver inte hindra den som vill öka pulsen en stund. Sofia Åhman visar här hur du med enkla medel får till ett riktigt härligt konditionspass inomhus.
Handduksträna dig i toppform!
Handduksträna dig i toppform!
Glöm dyra träningsredskap! En handduk är allt du behöver för att träna hela kroppen. Sofia Åhman bjuder här på ett perfekt pass att kicka igång hösten med.
Träna under promenaden
Träna under promenaden
Promenader är en utmärkt motionsform. Om du dessutom lägger till några enkla övningar längs vägen får du ett riktigt bra pass för hela kroppen. Du väljer själv om du gör alla övningar efter varandra eller om du portionerar ut dem under promenadrundan.
Enkla övningar  som förbättrar din hållning
Enkla övningar som förbättrar din hållning
Hållningen blir lätt sämre med åren. Axlarna faller framåt och ryggen blir kutig. Speciellt drabbade är de som sitter mycket och jobbar framför datorn. Men rätt träning kan motverka detta. Genom att stärka musklerna på baksidan och stretcha ut dem på framsidan av kroppen kommer vi en lång bit på väg. 

Filtrering

Kategori
Tagg


Skribent