Artiklar

Skribent: Malin Gavelin


Så undviker du simmaröra
Så undviker du simmaröra
Många svenskar får problem med öronen på sommaren och tror att det är öroninflammation. I själva verket rör det sig ofta om en infektion i hörselgången – så kallat simmaröra – som går att förebygga med några enkla medel.
5 sätt mat kan hjälpa vid övergångsbesvär
5 sätt mat kan hjälpa vid övergångsbesvär
I Japan är värmevallningar i klimakteriet något mycket ovanligt. Enligt forskarna finns en stor del av förklaringen i maten.
7 klassiska viktfällor
7 klassiska viktfällor
Dolda kalorier, enformig kost eller måltider som hoppas över. Trots att din motivation är på topp finns det några klassiska fällor som du riskerar att hamna i på vägen mot en slankare kropp.
Hälsonytt!
Hälsonytt!
Kolhydrater för diabetiker? Vaccin för glutenintolerans? Vi tar upp det senaste inom hälsa!
Den hälsosamma knölen
Den hälsosamma knölen
Potatisen har fått mycket skäll för sitt innehåll av stärkelse som anses onödigt fettbildande. Men faktum är att den både är full av antioxidanter och rejält kalorisnål i förhållande till hur mycket den mättar. Här får du fem bra hälsoskäl till att frossa i årets härliga färskpotatisskörd.
Sola säkert!
Sola säkert!
Efter en lång vinter är vi många som längtar efter solens värmande strålar. Men du har väl inte hunnit glömma bort hur du solar säkert?
Den hälsosamma körsången
Den hälsosamma körsången
Bättre immunförsvar, sänkt smärttröskel och lägre stressnivå i kroppen. Om du trodde att körsång "bara" är roligt bör du tänka om. Det är nämligen även rena dunderkuren för hälsan.
Träna under promenaden
Träna under promenaden
Promenader är en utmärkt motionsform. Om du dessutom lägger till några enkla övningar längs vägen får du ett riktigt bra pass för hela kroppen. Du väljer själv om du gör alla övningar efter varandra eller om du portionerar ut dem under promenadrundan.
Håll  pollenallergin  i schack!
Håll pollenallergin i schack!
Röda kliande ögon och en förlamande trötthet. Pollensäsongen är över oss med full kraft. Men det finns en hel del du som pollenallergiker kan göra för att må bättre.
8 goda skäl att  ta cykeln i vår
8 goda skäl att ta cykeln i vår
Vill du komma igång med att motionera, förbättra din hälsa och kanske bli av med några överflödiga kilon? Då ska du överväga att byta fyra hjul mot två.
Hälsonytt!
Hälsonytt!
Vi presenterar några korta hälsorön som du kanske inte kände till.
Lämnad? Så går du vidare!
Lämnad? Så går du vidare!
Panik, grubblerier, sorg och ilska. Den som blir lämnad av sin partner går igenom en av livets riktigt stora kriser. Men det finns en väg tillbaka till ett bra liv igen.
Avsnitt 17: Dundermedicinen mot artros
Avsnitt 17: Dundermedicinen mot artros
I detta avsnitt av Hälsojournalen träffar hälsoredaktör Malin Gavelin professorn och fysioterapeuten Eva Ageberg som förklarar vad artros egentligen är för något och varför motion är rena rama dundermedicinen för dig som lider av denna åkomma.
Yogans oväntade hälsoeffekter
Yogans oväntade hälsoeffekter
Trodde du att yoga på sin höjd kunde motverka ryggont? Helt fel! Numera finns vetenskapligt bevis för att yoga hjälper mot allt från hjärt-kärlsjukdomar till depression och olika smärttillstånd.
Så undviker du farliga fall!
Så undviker du farliga fall!
Ett fall över en mattkant hemma i vardagsrummet kan tyckas harmlöst – men för den som har nått mogen ålder kan det bli ödesdigert. Med några enkla knep kan du se till att det aldrig behöver hända.
Enkla övningar  som förbättrar din hållning
Enkla övningar som förbättrar din hållning
Hållningen blir lätt sämre med åren. Axlarna faller framåt och ryggen blir kutig. Speciellt drabbade är de som sitter mycket och jobbar framför datorn. Men rätt träning kan motverka detta. Genom att stärka musklerna på baksidan och stretcha ut dem på framsidan av kroppen kommer vi en lång bit på väg. 
Den njutningsfulla vandringen
Den njutningsfulla vandringen
En vandring med lokalt lagad mat istället för frystorkad, en nybäddad säng på hotell istället för sovsäck i tält. Så kan man sammanfatta den nya trenden – att njutvandra.
Nu ska Mona komma i toppform inför Tjejmilen!
Nu ska Mona komma i toppform inför Tjejmilen!
Är det möjligt för en 78-årig kvinna att nå sitt mål att springa Tjejmilen på bara sju månader? Definitivt, anser man på Friskis och Svettis Båstad/Laholm och antar utmaningen att hjälpa Mona Justussons att infria sitt nyårslöfte tillsammans med Hemmets Journal.
Avsnitt 16: Det livsfarliga fallet
Avsnitt 16: Det livsfarliga fallet
Det här avsnittet av Hälsojournalen handlar om hur man med enkla medel kan minska risken för att falla och skada sig, både i hemmet och på promenader. Docenten och arbetsterapeuten Agneta Malmgren Fänge berättar hur.
Så underlättar du tidsomställningen!
Så underlättar du tidsomställningen!
Den 31 mars är det dags att ställa om klockan till sommartid igen. Vissa märker knappt av att de förlorar en timmes sömn, men för andra kan hälsan påverkas negativt på flera sätt.

Filtrering

Kategori
Tagg


Skribent