Artiklar

Skribent: Ellen Forsström


10 goda råd om växter som sprider sig
10 goda råd om växter som sprider sig
De både överraskar och irriterar, de där växterna som självsår sig och dyker upp där man tänkt sig något helt annat. Men bejakar man dessa tåliga och vackra blommor kan man få en tidlös och magisk trädgård med härliga kontraster. Läs våra tio goda råd kring växter som sprider sig och prova du också!
Kom-ihåg-listan för höstträdgården!
Kom-ihåg-listan för höstträdgården!
På hösten infinner sig ett lugn i trädgården. Växtligheten avtar, skiftar färg och börjar förbereda sig för att gå i vila. Än finns det viss blomning kvar men det som lyser klarast nu är kanske ändå löven. Se till att du har buskar och träd med vacker höstfärg, på så sätt förlänger du trädgårdssäsongen. Vid den här tiden på året kan det även vara fint att göra lite punktinsatser här och var, som lyfter platsen lite extra. Roligast är om man kan använda det som finns i trädgården. Varför inte en enkel krans av en gren från prydnadsapeln, kvistar med vackra nypon i en korg och några pumpor på trappan? Vi listar kom-ihåg-listan!
Ge plats för nya blommor i trädgården!
Ge plats för nya blommor i trädgården!
Underbara augusti med långa sköna dagar och ljumma kvällar. Nu är många sommarblommor som vackrast i rabatter och krukor. Men kanske är det också nu du upptäcker att det ser lite trist ut och att du saknar blommande perenner. Det är dags att ge trädgården en omstart och kanske plantera något nytt.

Filtrering

Kategori
Tagg


Skribent