Artiklar

Skribent: Caroline Hofberg


Grekisk lammfärsbiff i panna – hur enkelt som helst!
Grekisk lammfärsbiff i panna – hur enkelt som helst!
Lammfärsbiffarna får puttra klart i en smakrik sås av tomater, honung, vitlök, sambal oelek, kalvfond och oregano. Hela kalaset toppas med fetaost, rödlök och oliver.
Biff i grönpepparsås – hela middagen i en panna
Biff i grönpepparsås – hela middagen i en panna
Med biff, grönpeppar, konjak och cornichoner kan det inte bli annat än gott. Låt alla ingredienser puttra ihop i stekpannan och middagen är ett faktum! Så här gör du vår läckra grönpeppargryta.
Fetafylld färsrulle med tapenade och tomatdressing
Fetafylld färsrulle med tapenade och tomatdressing
Vår goda färsrulle fylls med fetaost och tapenade. Skär i skivor och lägg på bröd. Servera sallad och hemmagjord tomatdressing till.
Kycklingspett med rökt sidfläsk och dragonmajonnäs
Kycklingspett med rökt sidfläsk och dragonmajonnäs
Bearnaisesås till grillat är det många som gillar. Men prova vår goda dragonmajonnäs! Kanske blir den din nya favorit i sommarköket. Passar till de flesta kötträtter och är en riktig höjdare till våra franska grillspett.
Snabbsaltad squash med svartvinbärsblad
Snabbsaltad squash med svartvinbärsblad
Att själv lägga in grönsaker i vackra glas är en fröjd som varar länge. När höstmörkret faller och vintern är här, då är det inte så dumt att kunna plocka fram lite sommar ur förrådet. Saltad squash går fint till alla rätter som inlagd gurka passar till.
Jordgubbssallad med getost och kanderade nötter
Jordgubbssallad med getost och kanderade nötter
Fruktig och sommarfräsch är vår jordgubbssallad. Med getost och kanderade nötter blir det en ljuvlig smakkombination av sött och salt.
Marmorerade brownies med körsbär
Marmorerade brownies med körsbär
Våra vackert marmorerade brownies påminner nästan om fudge och är syndigt goda. Körsbären lyfter kakan till nya höjder och blir ett friskt inslag.
Tryffelmarinerade champinjonspett
Tryffelmarinerade champinjonspett
Champinjonerna får djup och lyxig smak av marinaden med tryffelolja. Vänd över grillen och servera som tillbehör eller som egen rätt tillsammans med annat grillat.
Grillade halloumispett med nektariner
Grillade halloumispett med nektariner
Spett av olika slag är alltid tacksamt att lägga på grillen. Här har vi varvat marinerad halloumi med nektariner, paprika och lök. Den salta osten gifter sig fint med nektarinens sötma.
Björnbärsmarmelad med vanilj
Björnbärsmarmelad med vanilj
När björnbären är mogna kokar vi gärna egen marmelad. Smaksätt med vanilj för att lyfta bärens milda smak.
Hemgjord hallonsylt med lakrits
Hemgjord hallonsylt med lakrits
Hallon och lakrits är en vinnande kombination som många gärna sträcker sig efter i godishyllorna. Men visste du att det blir ett lika lyckat äktenskap när de två smakerna förenas i en syltburk? Prova själv!
Svartvinbärssaft med kardemumma
Svartvinbärssaft med kardemumma
Att göra egen saft är ett mysigt nöje som hör sommaren till. Här har vi tillsatt kardemumma som ger svartvinbärssaften en mjuk och varm ton.
Sommarkyckling i citrusdoftande marinad
Sommarkyckling i citrusdoftande marinad
När det är varmt ute vill vi ha uppfriskande mat. Den här kycklingen får god smak av citrusmarinad. Toppa med jordgubbar, nektariner, chili och salladslök.
Snabbaste fördrinken på midsommarafton
Snabbaste fördrinken på midsommarafton
Gin och vinbärssaft är smaker som passar utmärkt ihop. Toppa med välkylt bubbel och du har en sprakande inledning på kvällens festligheter!
Grillade rosmarinspett med chorizo
Grillade rosmarinspett med chorizo
Grillkvällens läckraste tillbehör gör du på endast tre ingredienser. Trä på chorizo och nektarin på en rosmarinkvist och vänd på grillen. Den kryddiga korven gifter sig fint med den söta frukten!
Örtig potatissallad med jordgubbar
Örtig potatissallad med jordgubbar
Ingen grillkväll är komplett utan en fräsch potatissallad. Här med jordgubbar och örter, härligt somriga smaker!
Långkokt kycklingsoppa med fransk pistou
Långkokt kycklingsoppa med fransk pistou
Laga matig, långkokt bondsoppa med kyckling, bönor, örtkryddor och grönsaker. Toppa med pistou – fransmännens motsvarighet till pesto.
Lyxig gulbetssoppa med lax och rom
Lyxig gulbetssoppa med lax och rom
Gulbetssoppan blir härligt matig med lax. Toppa med gräddfil och stenbitsrom för extra lyx!
Kinesisk hot and sour soup
Kinesisk hot and sour soup
En mustig soppa värmer gott i vinterkylan. Den lagom kryddstarka kinesiska soppan är härligt matig med kött, räkor och svamp.
Baka ljuvliga hasselnötsbröd
Baka ljuvliga hasselnötsbröd
De vridna hasselnötsbröden smakar ljuvligt av rostade nötter och behöver bara jäsa en gång. Enkelt och gott!

Filtrering

Kategori
















Tagg


Skribent