Du behöver
- 500 g kalvfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 4 st äggulor
- 3 dl vispgrädde
- smör att steka i
Gör så här
1
Arbeta samman färsen med salt och peppar tills färsen blir lite seg. Använd gärna matberedaren och arbeta på halv fart.
2
Blanda in äggulorna. Tillsätt därefter vispgrädden genom matarröret i matberedarens lock medan maskinen går på knappt halv fart. Arbeta färsen slät och smidig, men låt den inte gå för länge i maskinen.
3
Forma färsen på vattensköljd skärbräda till 8–10 runda biffar, högst 1 centimeter tjocka. De drar ihop sig något i stekpannan.
4
Bryn smör lätt i stekpannan och stek wallenbergarna på medelstark värme 2–3 minuter på varje sida.
5
Servera med de klassiska tillbehören. Skeda aningen brynt smör över biffarna vid servering
Tillbehör:
potatismos
gröna ärter
lingonsylt
lite brynt smör