Wallenbergare på klassiskt sätt

Du behöver 500 g kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 4 st äggulor 3 dl vispgrädde smör att steka i Gör så här 1...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • smör att steka i

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med salt och peppar tills färsen blir lite seg. Använd gärna matberedaren och arbeta på halv fart.

2
Blanda in äggulorna. Tillsätt därefter vispgrädden genom matarröret i matberedarens lock medan maskinen går på knappt halv fart. Arbeta färsen slät och smidig, men låt den inte gå för länge i maskinen.

3
Forma färsen på vattensköljd skärbräda till 8–10 runda biffar, högst 1 centimeter tjocka. De drar ihop sig något i stekpannan.

4
Bryn smör lätt i stekpannan och stek wallenbergarna på medelstark värme 2–3 minuter på varje sida.

5
Servera med de klassiska tillbehören. Skeda aningen brynt smör över biffarna vid servering


Kommentar:
Tillbehör:
potatismos
gröna ärter
lingonsylt
lite brynt smör

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top