Du behöver
- 500 g kalvfärs
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- 1 dl grädde
- 3 st äggula
- smör och olja att steka i
- 2 msk smör till potatismoset
- 1,5 dl mjölk varm
- salt efter smak
- vitpeppar efter smak
- 1 kg mandelpotatis
Gör så här
Skala mandelpotatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Blanda färsen med salt, peppar och grädde. Vänd ner äggulorna en i taget.
Dela färsen i 4–5 delar och rulla varje del till en boll. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Platta ut färsbollarna i pannan till platta biffar och stek i omgångar några minuter på var sida tills biffarna fått fin färg och är genomstekta.
Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp och blanda med smöret. Tillsätt varm mjölk lite i taget till lagom konsistens. Smaka av med salt och ev lite vitpeppar.
Servera biffarna med mandelpotatismos, kokta ärter, brynt smör och rårörda lingon.