Wallenbergare med mandelpotatismos

Du behöver 500 g kalvfärs 1 tsk salt svartpeppar 1 dl grädde 3 st äggula smör och olja att steka i 2 msk smör till...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 dl grädde
  • 3 st äggula
  • smör och olja att steka i
  • 2 msk smör till potatismoset
  • 1,5 dl mjölk varm
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak
  • 1 kg mandelpotatis

Gör så här

1

Skala mandelpotatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

2

Blanda färsen med salt, peppar och grädde. Vänd ner äggulorna en i taget.

3

Dela färsen i 4–5 delar och rulla varje del till en boll. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Platta ut färsbollarna i pannan till platta biffar och stek i omgångar några minuter på var sida tills biffarna fått fin färg och är genomstekta.

4

Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp och blanda med smöret. Tillsätt varm mjölk lite i taget till lagom konsistens. Smaka av med salt och ev lite vitpeppar.


Kommentar:
Servera biffarna med mandelpotatismos, kokta ärter, brynt smör och rårörda lingon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top