Vispat brynt smör

Du behöver 150 g smör flingsalt Gör så här 1 Smält smöret i en kastrull, låt det brynas tills det fått en fin gyllenbrun färg...

Tillagningstid: 5 minuter
150 gram

Du behöver

  • 150 g smör
  • flingsalt

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull, låt det brynas tills det fått en fin gyllenbrun färg och nötaktig arom.

2

Häll över smöret i en bunke och ställ det i kylen att stelna.

3

Vispa smöret fluffigt med en elvisp och smaksätt med lite flingsalt.


Kommentar:
Vispat smör är läckert att servera till knäckebröd. Prova även att tillsätta
lite finhackad dill eller gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top