RECEPT FRÅN IK

Viltskavspanna med svamp

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 200 gram skogschampinjoner eller trattkantareller
  • 1 styck gul lök
  • 2 stycken morötter
  • 1 matsked smör
  • 1 paket viltskav ca 240 gram
  • salt och svartpeppar
  • 2 matskedar kalvfond
  • 2 deciliter grädde
  • 1 tesked rosmarin finhackad
  • 2 matskedar messmör
  • Till servering

  • kokt potatis eller mos
  • rårörda lingon

Gör så här

1

Tvätta svampen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skala morötterna och skär i mindre bitar. 

2

Lägg svampen i en torr stekpanna och låt det mesta av vätskan koka bort. Tillsätt smör, viltskav, lök och morot. Fräs tills det fått lite färg. Rör då och då.

3

Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt kalvfond, grädde, rosmarin och messmör. Blanda och låt allt småputtra i några minuter.

4

Servera med rårörda lingon och kokt potatis eller mos. 


Kommentar:
Gör en mustig viltskavspanna med gräddig sås. Inlagd gurka är också gott till.

Recept // Fler viltskavrecept