Du behöver
- 1 st rödlök liten
- smör till stekning
- 4 prt matvete
- vatten salt
- 250 g gröna bönor
- 2 st viltskav à 250 g
- svartpeppar
- 250 g kantareller ansade
- 2.5 msk vetemjöl
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 3.5 dl vatten
- 1 st köttbuljong tärning
- 1 dl lingon (frysta)
Gör så här
1
Finhacka löken och fräs den i lite smör i kastrull. Tillsätt matvete, vatten och salt efter paketets instruktion. Koka upp och sjud sedan på svagare värme under lock. Låt bönorna ångkoka ovanpå vetet under lock de sista 5 minuterna.
2
Hetta upp två stekpannor och fräs smör i dem på näst högsta värmen. Skilj lagren av fryst skav med hjälp av stekspaden, stek några i sänder i smöret. Salta, peppra och riv till munsbitar med två gafflar. Ta upp efterhand.
3
Stek svampen i den andra stekpannan. Salta och peppra. Rör i mjöl, späd med grädde och vatten. Lägg i smulad buljongtärning och kött, täck med lock och låt sjuda 5 minuter. Blanda ner lingonen i sista stund.