Du behöver
- 2 st rödlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st palsternacka
- 2 st morötter
- 1 st klyfta vitkål
- 1 st broccolistånd
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 pkt viltskav
- 1 tsk chilipeppar malen
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk flytande honung
- 1 msk färsk ingefära finhackad
- salt och svartpeppar
Till servering
bulgur
tjock yoghurt med sweetchilisås
Gör så här
Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala palsternacka och morötter. Skär i tunna skivor på snedden. Strimla kålen fint och dela broccolin i mindre buketter. Skiva även rotstocken tunt.
Hetta upp smör och olja i en rejäl stek- eller wokpanna. Lägg i skaven och fräs tills den får lite färg. Tillsätt grönsakerna och fräs tills de fått färg och mjuknat något, cirka 5 minuter. Krydda med chilipeppar och tillsätt soja, honung och ingefära. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Servera med bulgur och tjock yoghurt blandad med sweetchilisås.
Tips: Viltskavswoken kan också göras med frysta wokgrönsaker. Servera med ris eller nudlar och tillsätt några matskedar soja och sweetchilisås som smaksättning.
Här får viltskavet asiatiska smaker av soja, ingefära och sweetchilisås.