RECEPT FRÅN IK

Viltskavswok med grönsaker

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st palsternacka
  • 2 st morötter
  • 1 st klyfta vitkål
  • 1 st broccolistånd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 pkt viltskav
  • 1 tsk chilipeppar malen
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk färsk ingefära finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • bulgur
  • tjock yoghurt med sweetchilisås

Gör så här

1

Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala palsternacka och morötter. Skär i tunna skivor på snedden. Strimla kålen fint och dela broccolin i mindre buketter. Skiva även rotstocken tunt.

2

Hetta upp smör och olja i en rejäl stek- eller wokpanna. Lägg i skaven och fräs tills den får lite färg. Tillsätt grönsakerna och fräs tills de fått färg och mjuknat något, cirka 5 minuter. Krydda med chilipeppar och tillsätt soja, honung och ingefära. Blanda och smaka av med salt och peppar.

3

Servera med bulgur och tjock yoghurt blandad med sweetchilisås.

4

Tips: Viltskavswoken kan också göras med frysta wokgrönsaker. Servera med ris eller nudlar och tillsätt några matskedar soja och sweetchilisås som smaksättning.


Kommentar:
Här får viltskavet asiatiska smaker av soja, ingefära och sweetchilisås.

Recept