Du behöver
- 750 g rådjursstek eller hjortsstek utan ben, 750 g
- 1 st gul lök
- 200 g skogschampinjoner
- smör
- salt och peppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 st purjolök
- 300 g jordärtskockor
- 5 dl viltbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk madeira
- 0.5 st grön paprika
- 0.5 st röd paprika
Tillbehör:
kokt ris eller potatismos
Gör så här
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Rensa och dela svampen. Bryn kött, lök och svamp i smör några minuter. Krydda och tillsätt tomatpurén. Rensa och skär purjolöken i tunna skivor. Skala och strimla jordärtskockorna. Tillsätt dem till grytan tillsammans med buljong, grädde och madeira. Låt grytan sjuda under lock i cirka 25 minuter eller tills köttet är mört. Tärna paprikorna fint och strö över.