Du behöver

  • 1.5 deciliter cashewnötter grovhackade
  • 1 kruka färsk koriander bladen och stjälkarna hackade
  • salt
  • 1 matsked ingefära (från burk, eller 1 msk färskriven)
  • 3 matskedar chili sweet sauce
  • 0.5 deciliter japansk soja
  • 1 styck lime det yttersta gröna skalet, rivet + saften
  • 1 styck rödlök skivad
  • 400 gram vitkål strimlad
  • 2 stycken morötter strimlade
  • 1 styck broccoli i buketter, stammen tärnad
  • 2 stycken vitlöksklyftor hackade
  • 3 matskedar matolja neutral
  • 300 gram nudlar

Gör så här

1
Rosta nötterna i torr stekpanna. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
2
Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna med olja. Woka/fräs grönsakerna halvannan minut.
3
Tillsätt limeskal, saft, soja, sweet chili och ingefära. Salta eventuellt något, låt puttra cirka en minut, blanda i koriander.
4
Servera med nudlar och strö rostade nötter över.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 501, Fett 13 g, Kolhydrater 73 g, Fibrer 9 g

Recept // Fler cashewnötterrecept