Vegetarisk lasagne med pumpa

Du behöver Kesoröra 500 g keso 2.5 dl matlagningsgrädde vitlöksklyftor pressade 6 st salladslökar fint skivade 1 st röd chili urkärnad och finhackad 50 g...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

Kesoröra

500 g keso
2.5 dl matlagningsgrädde
vitlöksklyftor pressade
6 st salladslökar fint skivade
1 st röd chili urkärnad och finhackad
50 g Parmesan fint riven
citron det yttersta finrivna skalet
1 st salvia en liten bunt färsk, eller 1 tsk torkad
0.5 msk rosmarin fint hackad, eller 1 tsk torkad
1 krm muskotnöt
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Lasagne

500 g pumpa t ex jättepumpa
450 g squash
200 g färska lasagneplattor
50 g Parmesan fint riven

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser till kesoröran i en stor skål och använd en potatisstöt eller stor gaffel för att mosa samman dem. Ställ åt sidan. 

2

Skär bort skalet och gröp ur kärnorna ur pumpan. Använd en mandolin eller en osthyvel för att hyvla tunna skivor av köttet. Skiva även squashen tunt, på längden. 

3

Täck botten på en ugnsfast form med kesoröra. Lägg på ett enkelt lager pumpa, sedan squash, lasagneplattor, och kesoröra igen. Fortsätt varva tills formen är full, det översta lagret ska vara kesoröra. Strö över parmesan och täck formen med ugnsfolie. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, ta sedan av folien och grädda i ytterligare 15–30 minuter eller tills lasagnen är genomlagad; det beror lite på hur djup formen är och hur många lager du har. 

4

Servera gärna med ugnsrostade tomater och en grönsallad. 

5

Tips  Lasagnen är ännu godare dagen efter och funkar utmärkt att frysa. 


Kommentar:
Det här är smart bjudmat som passar utmärkt att förbereda, den blir bara godare om den får stå till sig lite.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top