Du behöver
- 2.5 dl kantareller
- smör till stekning
- salt
- 5 dl manitoba-vetemjöl eller vetemjöl special
- 1 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar nymalen
- 2 st ägg
- 2.5 dl mjölk
- 1 dl rapsolja
- 2 dl västerbottensost riven
- 2 msk hackad gräslök
Gör så här
1
Stek kantareller i smör, salta och låt svalna, hacka grovt. Det ska vara cirka 1 deciliter när de är stekta och hackade.
2
Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop ägg, mjölk, olja, kantareller, ost och gräslök. Fördela smeten i muffinsformar.
3
Baka mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Recept: Per-Anders Bergqvist. Passar utmärkt som tillbehör till kräftor och skaldjur.