Vårrullar med grönsaksfyllning

Du behöver 7 st champinjoner 1 st morot 100 g kinakål 1/4 huvud 2 st vårlök 0,5 dl olja neutral olja, t ex rapsolja 1...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 7 st champinjoner
  • 1 st morot
  • 100 g kinakål 1/4 huvud
  • 2 st vårlök
  • 0,5 dl olja neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 st vitlöksklyftor finhackad
  • 0,5 st röd chili finhackad
  • 1 msk ingefära finhackad färsk
  • 1 msk färsk koriander grovhackad
  • 1 msk salta jordnötter finhackade
  • 2 tsk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 8 skiva filodeg
  • 1 dl böngroddar

Till servering

sweet chilisås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka champinjonerna. Skala och strimla moroten fint. Strimla kålen och vårlöken fint.

 

2

Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna och fräs grönsakerna i några minuter. Tillsätt vitlök, chili, inge-fära, koriander och jordnötter. Smaksätt med fisksås, soja och ostronsås. Blanda.

 

3

Lägg ut filodegsarken i en hög och dela dem på mitten. Lägg ut ett ark med kortsidan mot dig. Lägg 1–2 matskedar stekta grönsaker och några böngroddar längst ner på arket, en bit in från kanten. Pensla kanterna med lite olja, vik över den nedre kanten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle. Repetera med resterande ark. Blir cirka 15 stycken.

 

4

Lägg rullarna på en papprad plåt. Pensla rullarna runtom med resten av oljan. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, cirka 10–15 minuter.

5

Servera med sweet chilisås. 


Kommentar:
Det är gott att rulla in vårrullarna i salladsblad med salladslök och koriander, och doppa i sweet chilisås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top