Varmrökt laxsallad med grönkålskräm

Du behöver Kräm 100 g grovhackad grönkål 2 dl tjock yoghurt rysk, turkisk eller grekisk 0.5 dl majonnäs 1-2 st pressade vitlöksklyftor salt och peppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Kräm

100 g grovhackad grönkål
2 dl tjock yoghurt rysk, turkisk eller grekisk
0.5 dl majonnäs
1-2 st pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
3 msk finhackade örter t ex persilja, dill, basilika, körvel
2-3 dl gröna ärter
10-12 st kokta kalla medelstora potatisar
2 st salladslökar
1 st gurka
1 bitar varmrökt laxfilé 200 g
1 st liten rödlök
3-4 msk olivolja
citronklyftor
4 st dillvippor

Gör så här

1

 Förväll grönkålen i kokande vatten 1 minut. Kyl den genast i iskallt vatten. Låt den rinna av i ett durkslag. Klappa grönkålen torr med hushållspapper. Finfördela kålen i en matberedare monterad med en kniv.

2

Blanda yoghurt och majonnäs i en bunke. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Blanda i grönkålen och de hackade örterna. Ställ kallt.

3

 Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. 

4

Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skiva salladslöken. Skär gurkan i små bitar. Ta bort skinnet och dela laxen i små bitar. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. 

5

Blanda ärter, potatis, salladslök och gurka med oljan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner laxen. Toppa med rödlöken. Servera med grönkålskrämen och citronklyftorna. Garnera med dill.


Kommentar:
Grönkålskrämen gör sig utmärkt i potatissallad med rökt fisk. Den varmrökta laxen kan bytas ut mot annan rökt fisk, efter kassa och tillgång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top