Varma viltmackor med rödkålssallad

Du behöver 4 skiva surdegsbröd 0.5 st purjolök det vita 1 st äpple 2 msk smör 1 pkt viltskav ca 240 gram 1 tsk hackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva surdegsbröd
  • 0.5 st purjolök det vita
  • 1 st äpple
  • 2 msk smör
  • 1 pkt viltskav ca 240 gram
  • 1 tsk hackad färsk timjan
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och svartpeppar
  • 50 g lagrad ost riven

Kålsallad

1 st klyfta rödkål
1 st rödlök
1 st selleristjälk
1 kruka persilja bladen
1 dl torkade tranbär
3 msk äppelcidervinäger
0.5 st citron pressad saft
2 msk olivolja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brödskivorna på en papprad plåt. Skölj och strimla purjolöken. Dela äpplet på mitten och skär bort kärnhuset, skär äpplet i tunna klyftor. 

2

Hetta upp smöret i en stekpanna och tillsätt viltskav. Fräs tillsammans med purjolök och äpple. Krydda med timjan, salt och peppar. Stek under omrörning tills köttet fått lite färg. 

3

Tillsätt senap och crème fraiche. Blanda och fördela blandningen över brödskivorna. Toppa med den rivna osten.

4

Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills osten smält och fått färg.

5

Kålsallad: Strimla kålen tunt. Skala och skiva löken fint. Strimla sellerin och finhacka persiljan. Lägg allt skuret en skål och tillsätt tranbär, vin-äger, citronsaft och olja. Blanda och smaka av med salt och peppar.

6

Servera de gratinerade viltskavsmackorna med rödkålssalladen.


Kommentar:
Varma mackor med viltskav och krispig sallad är snabbaste vägen till en enkel och matig middag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top