RECEPT FRÅN IK

Varm smörgås med makrill i tomatsås

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st tomatsås burk makrill i
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • 4 skiva formbröd
  • smör
  • 1 st lök liten gul
  • 2 tsk oregano torkad
  • 8 skiva ost
  • tomatskivor
  • ruccola

Gör så här

Mosa makrillen med tomatsåsen. Pressa i vitlök, salta och peppra. Rosta brödet och bred på smör. Fördela makrillmoset på skivorna, lägg på lökringar, smula på oregano och täck med ost. Lägg brödskivorna på plåt med smörgåspapper och gratinera mitt i ugnen i 225 grader cirka 10 minuter tills osten smält. Garnera med tomatskivor och rucola.

Kommentar:
Läsarrecept av Marina Jansson.

Recept // Fler fiskrecept