Varm potatissallad med merguez

Du behöver 1 kg fast potatis olivolja salt 200 g cocktailtomater 1 dl svarta oliver Dressing 2 tsk finhackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • olivolja
  • salt
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 dl svarta oliver

Dressing

2 tsk finhackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin
0.75 dl olivolja
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

Coleslaw

300 g spetskål
1 st äpple
0.75 dl gräddfil
0.75 dl majonnäs
salt och peppar

Servering

300 g merguez eller annan god korv

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen (skalet kan vara kvar). Sprid ut klyftorna i en stor ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta. Ugnsbaka i mitten av -ugnen i 40 minuter. Tillsätt tomaterna och oliverna efter halva tiden. 

2

Dressing Blanda rosmarin, olivolja, honung, rödvinsvin-äger, och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över den varma klyftpotatissalladen.

3

Coleslaw Strimla spetskålen och skär äpplet i tärningar. Blanda spetskål, äpple, gräddfil och majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera potatissalladen med coleslaw och stekt merguez.

5

Tips: Coleslaw och rosmarindressing kan förberedas dagen innan.


Kommentar:
Varm potatissallad är härligt gott och matigt. Medan potatisen är i ugnen
hinner du göra en rosmarindressing och coleslaw.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top