Ugnsstekt sidfläsk med gräddsås

Du behöver 800 g sidfläsk färskt 1 tsk chiliflakes 1 tsk fänkålsfrön 1 tsk kummin 1 tsk svartpeppar hel 1 tsk paprikakrydda mild 2 tsk...

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g sidfläsk färskt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk svartpeppar hel
  • 1 tsk paprikakrydda mild
  • 2 tsk flingsalt
  • sås
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st smör klick
  • 3 msk majsena
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st buljongtärning
  • 1 dl grädde

Till servering

rostade rotfrukter
äppelbitar frästa med mynta

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Torka fläsket med hushållspapper. Dela det i två lika breda bitar. Rutskär svålen med en vass kniv. Mortla kryddor och salt. Vänd och massera in kryddorna runtom köttet.

2
Lägg köttet i en ugnsform med svålen nedåt. Sätt in mitt i ugnen i 45 minuter. Vänd köttet med svålen uppåt och baka i ugnen i ytterligare cirka 30 minuter tills köttet har en innertemperatur på 75–80 grader. Låt vila.

3
Sås Hacka löken och fräs några minuter med lite smör. Häll på majsena och vin och koka upp. Tillsätt

4
3 deciliter vatten och buljongtärning och låt puttra i 10 minuter. Sila av löken och häll tillbaka såsen.

5
Häll i grädden, koka upp och låt puttra några minuter. Smaka av med salt. Rör i en klick smör strax före serveringen.

6
Skiva köttet. Servera med rostade rotfrukter, gräddsås och äpplen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top