Ugnsrostad pumpa med getost

Du behöver 1 st butternutpumpa delad, urkärnad olivolja flytande honung flingsalt och svartpeppar 2 msk pumpakärnor rostade persilja några kvistar 1 bitar getost fryst Gör...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st butternutpumpa delad, urkärnad
  • olivolja
  • flytande honung
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 msk pumpakärnor rostade
  • persilja några kvistar
  • 1 bitar getost fryst

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader Skär ett rutmönster i pumpan och lägg i en ugnssäker form eller på en plåt. Ringla över lite olivolja och honung. Krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen cirka 35 minuter tills pumpan är mjuk.

2
Ta ut och strö över pumpakärnor och persilja. Ringla över lite mer honung och riv över den frysta getosten.

3
Krydda med ytterligare lite flingsalt och peppar.


Kommentar:
Receptet kommer från “Markus höst- och vintermat” som är utgiven på förlaget “The Bearded Lady”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top