Tranbärssoda med apelsin

Du behöver Saft 500 g frysta tranbär 3 dl rårörsocker 3 dl vatten 2 st apelsiner 0.5 tsk citronsyra 1.5 dl färskpressad citronjuice (ca 2–3...

Tillagningstid: 20 minuter
7 deciliter

Du behöver

Saft

500 g frysta tranbär
3 dl rårörsocker
3 dl vatten
2 st apelsiner
0.5 tsk citronsyra
1.5 dl färskpressad citronjuice (ca 2–3 citroner)
1 krm havssalt

Vid servering

sodavatten
isbitar

Gör så här

1

Koka ihop tranbär tillsammans med socker, vatten, apelsinskal och citronsyra i en kastrull. Låt småkoka cirka 20 minuter så att tranbären kokar sönder och saften blir riktigt röd och lite simmig i konsistensen.

2

Dra av från värmen och rör i citronjuice och salt. Låt svalna. Sila genom silduk och häll upp i väl rengjord flaska.

3

Vid servering, blanda med sodavatten och is.  


Kommentar:
Gör din egen julläsk att ge bort i fin flaska. Den behöver sedan bara blandas med kolsyrat vatten!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top