Torskrygg i ugn med cocktailtomater

Du behöver 900 g torskrygg med skinnet kvar olja 1 tsk flingsalt Kryddblandning 1 st kruka koriander finhackad 1 st chilifrukt urkärnad och finhackad 2...

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 900 g torskrygg med skinnet kvar
  • olja
  • 1 tsk flingsalt

Kryddblandning

1 st kruka koriander finhackad
1 st chilifrukt urkärnad och finhackad
2 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
2-3 krm chiliflakes
1 msk chilisås av ketchuptyp
1 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
0.5 krm svartpeppar

Tillbehör

300 g cocktailtomater gula eller röda
olivolja till stekning
1 msk strösocker
1 st citron saften

Till garnering och servering

1 msk olivolja
korianderblad
citronklyftor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en oljad långpanna och krydda den runtom med smulat flingsalt. Bind upp fisken med steksnöre.

2

Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen till en slät massa. Bred kryddblandningen på fisken. Sätt fatet i mitten av ugnen i 15 minuter.

3

Dela tomaterna och fräs dem i oljan i en stekpanna cirka 10 minuter. Strö över sockret, ringla över citronsaften. 

4

Ta ut fiskfatet och fördela tomaterna runtom fisken. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av fisken och baka den i nedre delen av ugnen till 56 graders innertemperatur, cirka 10 minuter. Tiden beror på hur tjock fisken är. 

5

Ringla över olivoljan och toppa med korianderblad. Servera med citronklyftor.

6

Tips: Välj torskrygg  som är MSC- eller Kravmärkt.


Kommentar:
Prova att baka en bit torsk-rygg med skinnet kvar i ugn. Använd stektermometer så blir fisken perfekt tillagad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top