Du behöver
- 1 pkt tortellini ca 250g, t.ex. med spenat
- 1 st gul lök
- 1 st fänkålsstånd
- 2-3 msk olivolja
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl grillad paprika på burk strimlad
- 2 burk krossade tomater 800g
- salt, svartpeppar
Till servering
4 msk olivolja
3-4 msk basilika hackad
100 g fetaost smulad
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag, men spara 2 deciliter av pastavattnet till soppan.
Skala och hacka löken. Ansa och finhacka fänkålen.
Fräs lök och fänkål i oljan, utan att de tar färg, cirka 5 minuter. Blanda i smulade buljongtärningar. Blanda i paprikan och tomaterna, koka upp soppan under omrörning och späd den med pastavattnet till önskad konsistens, den ska vara ganska tjock. Sjud under lock cirka 10 minuter. Blanda i pastan och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra.
Blanda olivolja och basilika.
Servera soppan med basilikaoljan och fetaost.