RECEPT FRÅN IK

Tomater ugnsbakade

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 15 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 6 st plommontomater
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • 2 st vitlöksklyftor tunt skivade
  • 2-3 st timjankvistar eller basilika

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett kryss i toppen på tomaterna. Skålla hastigt i kokande vatten. Lägg över i isvatten. Dra av skalet, kvarta och kärna ur tomaterna. 

2

Ringla lite olivolja i papprad ugnsform, strö ut lite socker och salt och lägg ut tomatklyftorna. Fördela vitlök och plockade blad av timjan och/eller basilika över. Salta, sockra och ringla över olivolja. 

3

Ugnsbaka i cirka 1 1/2 timme eller tills tomaterna är halvtorkade. Lägg över i burk och täck med olja. Tomaterna håller minst en vecka i kyl.


Recept