Te-muffins

Du behöver 7 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 4 tsk bakpulver 100 g smör mjukt 2 dl mjölk 2 st ägg 1 dl russin 25...


11 portioner

Du behöver

  • 7 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör mjukt
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 dl russin
  • 25 g suckat ( 3 msk)
  • 25 g apelsinskal ( 3 msk) finhackade och syltade

Gör så här

1
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degbunke. Finfördela fettet i blandningen. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda ner det i mjölblandningen. Rör snabbt ihop till en deg samtidigt som du tillsätter russin, suckat och apelsinskal.

2
Forma till 11 bullar lätt, med välmjölade händer. Lägg dem i muffinsformar. Ställ dem på en plåt och grädda dem i nedre delen av 200 grader varm ugn 18-20 minuter.

3
Servera dem nygräddade, lite ljumma till te eller kaffe. Bryt dem gärna mitt itu och bred på en klick smör.

4
Vill du spara dem? Frys in dem så snart de svalnat, tina dem och ljumma dem en aning.


Kommentar:
Fler muffinsrecept hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top