Tarteletter med plommon

Du behöver 1 st solrosolja aning 1.5 st mördeg (pajdeg) 4 msk potatismjöl plommon (röda) 3 dl röd vinbärsgelé Gör så här 1 Värm ugnen...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st solrosolja aning
  • 1.5 st mördeg (pajdeg)
  • 4 msk potatismjöl
  • plommon (röda)
  • 3 dl röd vinbärsgelé

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Olja fyra portionspajformar, cirka 12 cm i diameter, lätt. Lägg över deg, forma den efter pajformen och klipp av utanförhängande deg. Tryck degkanten lätt mot pajformens ovankant.

2
Bottna varje portion med jämnt fördelat potatismjöl. Halvera och kärna ur plommonen med vass kniv. Lägg dem i snygg formation på varje portion.

3
Smält gelén i mikron direkt i burken utan lock. Skeda gelé över plommonen. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Servera gärna glass eller vaniljvisp till.


Kommentar:
Till servering: vaniljvisp eller glass

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top