Du behöver

  • 8 centimeter gurka
  • 1 matsked citronsaft pressad
  • 0,5 teskedar vitvinsvinäger
  • 0,5 teskedar strösocker
  • 1 nypa salt
  • 400 gram salmalax
  • 0,5 deciliter gräslök fint skuren
  • 0,5 deciliter rödlök finhackad
  • 4 skivor formbröd
  • smör att steka i
  • soja några droppar

Gör så här

1

Skär gurkan på längden i fyra bitar. Skrapa bort kärnorna med en sked. Skär resten i små tärningar, blanda med citronsaft, vinäger,  strösocker  och salt och låt stå en stund.

 

2

Putsa bort eventuella gråa bitar på fisken. Skär den i små, små tärningar.

 

3

Rosta brödskivorna och ta ut rundlar med hjälp av ett dricksglas, cirka 7 centimeter i diameter.

4

Ta fram ett halvdecilitermått och fyll det med lax för att forma en fin ”puck”. Stjälp försiktigt upp laxen på brödet. Låt gurkan rinna av och toppa biffen med gurka, blandad med gräslök och rödlök. Droppa över lite soja på varje tartar.


Kommentar:
Använd en vass kniv och finhacka laxfilén till läckra små tartarer.

Recept // Fler salmalaxrecept