Du behöver
- 4 st lax portionsbitar à 150 g
- 400 g tagliatelle
- 3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 4.5 st bladpersilja kvistar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st citron
- 3 msk kapris
- 65 g bladspenat
Gör så här
1
Skär laxen i mindre portionsbitar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp 1 msk olivolja i en panna. Salta och peppra laxen lätt och stek fisken gyllenbrun på bägge sidor i ett par minuter.
2
Finhacka persiljan och vitlöken. Tvätta citronen väl, riv skalet och pressa saften.
3
Blanda persilja, vitlök, skal och saft av citron med kapris i en rejäl skål. Tillsätt resten av olivoljan och lägg ner spenat och den stekta laxen. Blanda och tillsätt pastan plus någon matsked av kokspadet.
4
Vänd runt och servera genast.
Tillsätt en deciliter crème fraiche i den nykokta pastan om du vill variera och göra rätten extra krämig och god.