Tagliatelle med lax och kapris

Du behöver 4 st lax portionsbitar à 150 g 400 g tagliatelle 3 msk olivolja salt och svartpeppar 4.5 st bladpersilja kvistar 2 st vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st lax portionsbitar à 150 g
  • 400 g tagliatelle
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4.5 st bladpersilja kvistar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 3 msk kapris
  • 65 g bladspenat

Gör så här

1
Skär laxen i mindre portionsbitar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp 1 msk olivolja i en panna. Salta och peppra laxen lätt och stek fisken gyllenbrun på bägge sidor i ett par minuter.

2
Finhacka persiljan och vitlöken. Tvätta citronen väl, riv skalet och pressa saften.

3
Blanda persilja, vitlök, skal och saft av citron med kapris i en rejäl skål. Tillsätt resten av olivoljan och lägg ner spenat och den stekta laxen. Blanda och tillsätt pastan plus någon matsked av kokspadet.

4
Vänd runt och servera genast.


Kommentar:
Tillsätt en deciliter crème fraiche i den nykokta pastan om du vill variera och göra rätten extra krämig och god.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top