Tagliatelle al funghi med svamp

Du behöver st pasta Sås: 500 st svamp karljohan och kantareller passar bra 1 msk smör 1 st vitlöksklyfta 2 dl grädde 0.5 st buljongtärning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • st pasta

Sås:

500 st svamp karljohan och kantareller passar bra
1 msk smör
1 st vitlöksklyfta
2 dl grädde
0.5 st buljongtärning svamp eller grönsaks
2 msk persilja finskuren
salt och peppar
Parmesan eller annan smakrik ost

Gör så här

1
Pastan kokas 1 minut i rikligt med lättsaltat vatten. Planera så att den är färdig samtidigt med såsen.

2
Såsen:

3
Tina fryst svamp i tid. Häll bort överflödig vätska och stek i smör. Låt svampen steka på medelstark värme tills den får en fin gyllenbrun färg. Finhacka vitlöken och låt den följa med i pannan.

4
Häll på grädde och lägg i buljongtärningen. Grädden får koka ihop något innan persiljan läggs i och det är dags att smaka av med salt och peppar.

5
Vänd ihop såsen med den nykokta pastan. Spring in till bordet, och servera med färskriven ost.

6
En sallad passar till. Blanda lättkokta, kalla gröna bönor med skivad tomat och finhackad rödlök. Stänk en enkel vinägrett över och servera.


Kommentar:
För fler recept på hemmagjord pasta, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top