Du behöver
- 1.5 l kalvbuljong av tärning
- 2 st lagerblad
- 2 st purjolök
- 600 g oxfilé i bit
- 600 g kålrot
- 4 st morötter
- 2.5 st palsternackor grova
- 2 msk majsenaredning ljus
- 2 dl äppelmos
- 1 msk riven pepparrot
- 0.5 dl granatäppelkärnor
Gör så här
1
Koka upp buljongen med lagerblad under lock. Ansa purjon, lägg de grövsta bladändarna i buljongen.
2
Putsa köttet, stick i köttermometer och lägg det i buljongen. Sjud sakta cirka 25 minuter under lock tills termometern visar 70 grader. Ta upp, svep i alfolie och handduk, låt vila 10 minuter innan du skivar och serverar köttet.
3
Skala och dela kålrot, morötter och palsternackor till grytbitsstorlek, koka bitarna med spadet cirka 10 minuter.
4
Red av 2 deciliter spad med majsenaredning. Smaksätt äppelmoset med pepparrot, vänd i kärnorna.