Tabbouli – persiljesallad

Du behöver 300 g persilja 3 st tomater medelstora 0.5 st lök medelstor gul 2 st mynta kvistar färsk 1 tsk salt 1 dl olivolja...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g persilja
  • 3 st tomater medelstora
  • 0.5 st lök medelstor gul
  • 2 st mynta kvistar färsk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citron (eller efter smak)
  • 1 msk bulgur (krossat vete)
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk summak, syrlig orientalisk krydda
  • 1 st salladsblad romansallad

Gör så här

Hacka persilja, tomater, lök och mynta fint. Blanda om i en bunke. Rör ner resten av ingredienserna utom salladsbladet, som läggs i serveringsskålen. Lägg blandningen ovanpå.


Kommentar:
Libanesisk meze-rätt från restaurang Beirut Café i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top