Du behöver
- 125 g rumsvarmt smör
- 0.67 dl strösocker
- 1 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
Fyllning
1 dl hallonsylt fast
1 dl aprikosmarmelad fast
Vit glasyr
1 dl florsocker
1 msk vatten
Chokladglasyr
1.5 dl florsocker
2 msk kakaopulver
1 msk rumsvarmt smör
2 msk kaffe starkt
Till garnering
florsocker
3 msk rostade hasselnötskärnor hackade
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker poröst i en bunke, använd elvisp. Rör ner ägget. Rör i mjölet blandat med bakpulvret och vispa ihop till en deg.
Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder, cirka 30 centimeter långa. Lägg längderna på en papprad plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll ena längden med hallonsylt och den andra med aprikosmarmelad. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Vit glasyr Rör ihop florsocker och vatten till en slät smet.
Chokladglasyr Blanda florsocker, kakaopulver, smör och kaffe till en slät smet.
Ringla den vita glasyren över hallonlängden, låt svalna och sikta över lite florsocker. Ringla chokladglasyren över aprikoslängden och garnera med hasselnötter, låt svalna.
Skär längderna i bitar.
Spröda syltsnittar är kul att variera. Prova de här med hallon eller aprikos och choklad eller hitta en egen kombination. Skär gärna längderna i generösa bitar.