Du behöver
- 200 g färsk svamp t ex champinjon och trattkantarell
- 1 msk smör
- 1 st schalottenlök liten
- 1 st vitlöksklyftor
- 0.75 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 1 st halvbaguette
- smör till stekning
Topping
persilja finskuren
västerbottensost riven
Gör så här
Rensa och hacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs svampen i torr stekpanna tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör, schalottenlök och vitlök och fräs ytterligare några minuter tills löken är mjuk. Rör i grädden och låt den koka in. Smaka av med salt och peppar.
Skiva baguetten lite snett och stek skivorna gyllene i smör i en stekpanna.
Lägg lite svampröra på varje brödskiva, toppa med persilja, grovriven västerbottensost och nymalen svartpeppar.
Bjud på salta snittar till glöggen, finn crisp toppad med varmrökt laxröra och picklad lök och smörstekt baguette med svampröra och västerbottensost.