Svampomelett med purjo

Du behöver 87.5 g svamp t 1 dl purjolök strimlad 1 msk smör eller margarin 1 st potatis kokt kall 2 st ägg 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 87.5 g svamp t
  • 1 dl purjolök strimlad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st potatis kokt kall
  • 2 st ägg
  • 2 msk mjölk eller vatten
  • salt och peppar

Att servera till:

blandad sallad
bröd

Gör så här

1
1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek den tillsammans med purjon i matfett tills den är lätt brynt och löken mjuk.

2
2. Skär potatisen i tärningar och tillsätt dem.

3
3. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.

4
4. Häll omelettsmeten över svamp, lök och potatis. Tillsätt eventuellt lite mer matfett om det behövs.

5
5. Stek omeletten under försiktig omrörning med en gaffel, tills den stelnat och undersidan fått fin färg.

6
6. Vänd den dubbel direkt i matlådan eller på tallriken.

7
7. Servera omeletten direkt eller försiktigt värmd i mikro eller vanlig ugn. Sallad och bröd kan serveras till om man vill ha måltiden mer mättande.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top