Du behöver
- 87.5 g svamp t
- 1 dl purjolök strimlad
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st potatis kokt kall
- 2 st ägg
- 2 msk mjölk eller vatten
- salt och peppar
Att servera till:
blandad sallad
bröd
Gör så här
1
1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek den tillsammans med purjon i matfett tills den är lätt brynt och löken mjuk.
2
2. Skär potatisen i tärningar och tillsätt dem.
3
3. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.
4
4. Häll omelettsmeten över svamp, lök och potatis. Tillsätt eventuellt lite mer matfett om det behövs.
5
5. Stek omeletten under försiktig omrörning med en gaffel, tills den stelnat och undersidan fått fin färg.
6
6. Vänd den dubbel direkt i matlådan eller på tallriken.
7
7. Servera omeletten direkt eller försiktigt värmd i mikro eller vanlig ugn. Sallad och bröd kan serveras till om man vill ha måltiden mer mättande.