RECEPT FRÅN IK

Svampkrustader med konjak

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12-16 st små krustader
  • 200 g skogschampinjoner + några små till dekoration
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st klyfta vitlök liten
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 msk konjak
  • 0.5 dl grädde
  • salt, svartpeppar
  • finskuren persilja

Gör så här

1

Ansa och hacka svampen, skala och hacka lök och vitlök.

2

Stek svampen i en liten stekpanna tills all vätska har kokat bort. Tillsätt smör och lök och fräs ytterligare några minuter tills löken är mjuk och genomskinlig.

3

Tillsätt senap, konjak och grädde och låt puttra in under omrörning. Smaka av med salt och nymalen peppar.

4

Fördela svampröran i krustaderna strax före servering. Skiva några små champinjoner tunt, gärna med mandolin, att toppa svampröran med. Strö över finskuren persilja.


Kommentar:
Färdiga krustader är toppen till förrätten, vi fyller dem med smakrik svampröra.

Recept