Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- 200 g svamp valfri, ansad
- salt, svartpeppar
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 nypa strösocker
- 2 msk portvin sherry eller madeira
- 5 skiva rostbröd
- 4 st grönsalladsblad 4-6 stycken
- persiljehack
Gör så här
1
Skala, halvera och grovtärna löken. Fräs den sakta i hälften av smöret cirka 10 minuter. Ta upp.
2
Stek svampen ett par minuter på rätt hög värme. Tillsätt resten av smöret och låt svampen ta färg. Salta och peppra. Lägg i löken, strö på mjölet och rör om. Slå på grädden och sockra, det fördjupar smaken. Låt småputtra under tillsyn och omrörning 3 minuter. Rör i lite vin om du har. Smaka, och bättra kryddningen om så behövs.
3
Fördela på rostat bröd och salladsblad.