Stjärnscones med kardemumma

Du behöver 7 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 dl råsocker 1 tsk kardemumma 1 tsk salt 100 g smör 2 dl mjölk 1 ägg...

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • uppvispat ägg och råsocker till pensling

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver, råsocker, kardemumma och salt. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop eller kör i matberedare till en smulig deg.

2
Vispa samman mjölk och ägg och blanda det med smör- och mjölblandningen till en deg. Platta ut degen cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut stjärnor med pepparkaksmått.

3
Pensla stjärnsconesen med uppvispat ägg och strö över lite råsocker. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter tills sconesen får en gyllenbrun färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top