Stekta lammskivor

Du behöver 2 st lammstek stora skivor av smör eller margarin Råstekt potatis: 5 st potatis 2.5 msk olja salt svartpeppar Gudruns gröna sås: ruccolablad...


2 portioner
Annons

Du behöver

  • 2 st lammstek stora skivor av
  • smör eller margarin

Råstekt potatis:

5 st potatis
2.5 msk olja
salt svartpeppar

Gudruns gröna sås:

ruccolablad
1 dl basilikablad
1 dl bladpersilja
1.5 msk balsamvinäger
0.5 dl olja 1 msk vatten
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk honung
salt och peppar

Gör så här

1
Putsa bort fett från lammskivorna om det behövs. Sätt ugnen på 225 grader.

2
Skala och skär potatisen i skivor. Bred ut dem på en oljad (liten) långpanna. Strö över lite salt och peppar. Sätt potatisen i ugnen och stek 25-30 minuter. Ta ut långpannan efter halva tiden och sänk värmen till 200 grader. Vänd potatisskivorna och stek vidare tills de är mjuka och har fått fin färg.

3
Kör alla de gröna bladen med vinäger, olja och vatten till grön sås i matberedare eller mixer. Smaka av med vitlök, honung, salt och peppar.

4
Stek lammskivorna medan potatisen står i ugnen. Bryn dem först till fin, men inte för mörk, färg i matfettet. Efterstek på rätt svag värme tills köttet är genomstekt.

5
Servera köttet med potatisskivor, grön sås och (rucola)sallad med tomatklyftor, svarta oliver och små fetaosttärningar.

Annons
Annons
Annons

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Annons
Scroll to Top