RECEPT FRÅN IK

Stekt strömming med chermoula

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Chermoula

  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Strömming

  • 8 st strömmingsfiléer
  • 1 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 4 prt kokt kamutvete couscous eller bulgur
  • Till servering

  • tomatsallad med oliver och dressing

Gör så här

1

Blanda samman alla ingredienser till chermoulakryddblandningen. Krydda med lite salt och peppar.

2

Klipp loss ryggfenorna på strömmingen. Blanda fisken väl med chermoula i en skål. 

3

Skär squashen i mindre bitar. Dela paprikan på mitten, kärna ur och skär i mindre bitar. Skala löken och skär i klyftor. Hetta upp en stekpanna och tillsätt olivolja, lägg i grönsakerna och stek i några minuter så att de får färg men ändå har tuggmotstånd kvar, blanda med kokt kamutvete och krydda med lite salt och peppar.

4

Hetta upp en stekpanna och stek fisken frasig någon minut på varje sida i het panna utan matfett. 

5

Servera fisken tillsammans med kamutvete, grönsaker och tomatsallad med god dressing.


Kommentar:
Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning. En tomatsallad på småtomater, oliver, citronsaft, olivolja och finhackad persilja passar bra till fisken.

Recept