Stekt lax med citronris och örtsås

Du behöver 4 prt fullkornsris (10 minuter) 0.5 st citron 1 st schalottenlök 1 st smör 1 tsk dijonsenap 2 msk majsena 1.5 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt fullkornsris (10 minuter)
  • 0.5 st citron
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st smör
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk majsena
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2.5 dl grädde 15 %
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • salt och peppar
  • 800 g laxfilé med skinnsidan kvar
  • olja att steka i
  • sallad

Gör så här

1
1 Koka riset. Riv skalet på citronen och blanda det och saften i det kokta riset.

2
2 Hacka löken och fräs i smöret. Rör ner senap och majsenamjöl, tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Låt puttra tills såsen tjocknar. Rör ner hackad dill och gräslök. Krydda.

3
3 Skär laxen i bitar, stek i olja och smör med skinnsidan nedåt i cirka 4 minuter och sedan köttsidan i 1–2 minuter. Servera med sås och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top