Stekt kycklingfilé med primörer

Du behöver 4 st kycklingfiléer salt och peppar 1 msk olivolja Salladssås 1 msk senap grovkornig 1 msk honung 0.5 krm salt 4 msk äppelcidervinäger...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja

Salladssås

1 msk senap grovkornig
1 msk honung
0.5 krm salt
4 msk äppelcidervinäger
3.5 msk olivolja
grönsaker
1 st morötter knippa färska
1 st knippa färsk lök
1 st knippa sparris
1 st knippa rädisor
smör till stekning

Till garnering

3 msk bladpersilja hackad
svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek kycklingen i oljan under lock 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock cirka 10 minuter. Kycklingen är färdig vid cirka 70 graders innertemperatur. Håll kycklingen varm.

2
Blanda ihop ingredienserna till salladssåsen.

3
Skala morötterna, låt gärna en liten bit av blasten vara kvar, dela stora morötter på längden. Ansa och klyfta löken, skär det gröna av löken i bitar.

4
Bryt av den hårda nedersta delen av sparrisen och skär den i bitar. Ansa rädisorna.

5
Fräs morötterna i smöret cirka 3 minuter. Blanda i löken och fräs cirka 3 minuter. Blanda i sparrisen och fräs cirka 3 minuter. Blanda i rädisorna och fräs cirka 1 minut. Ringla över salladssåsen och blanda väl.

6
Lägg upp grönsakerna och kycklingen på tallrikar. Strö över persiljan. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top