Stekt inlagd strömming på Ernsts vis

Du behöver 500 g strömming rensad 2 st ägg 2 dl mjölk rågmjöl cirka 4 dl grovt olja till stekning 1 st rödlök skivad 20...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g strömming rensad
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • rågmjöl cirka 4 dl grovt
  • olja till stekning
  • 1 st rödlök skivad
  • 20 st svartpepparkorn hela
  • 5 st lagerblad
  • 1 st morot skivad

Lag:

1 dl ättika 12%
2.5 dl socker
3 dl vatten

Gör så här

1
Klipp bort fenorna på strömmingen, men låt skinnet vara kvar. Vispa ihop ägg och mjölk. Lägg strömming och äggblandningen i dubbla plastpåsar, låt dra över natten.

2
Häll rågmjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Pannan är lagom varm när smöret slutar fräsa. Stek fisken i omgångar, låt kallna och rinna av på hushållspapper.

3
Koka ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Låt svalna.

4
Varva strömming, rödlök, peppar, lagerblad och morot i en hög väl rengjord glasburk. Slå på lagen och ställ i kylen i 1–2 dygn.

5
Tips Ät som lunch med kokt potatis och creme fraichesås smaksatt med dijonsenap och honung

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top