Stekt falukorv med stuvad vitkål och potatispuré

Du behöver 800 g potatis gärna mandelpotatis, King Edward eller Bellona 2 tsk salt 2 dl mjölk varm 50 g smör 100 g skinka skuren...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis gärna mandelpotatis, King Edward eller Bellona
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mjölk varm
  • 50 g smör
  • 100 g skinka skuren i små tärningar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 100 g västerbottensost riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Stuvad vitkål:

3 dl hönsbuljong
1 st lagerblad
1 st lök hackad
50 g skinka tärnad
500 g vitkål skuren i 2 cm tjocka strimlor
1 dl grädde (valfri fetthalt)
1 dl crème fraîche (kokbar)
maizenamjöl lite
salt
svartpeppar
600 g falukorv skuren i skivor eller bitar på längden
smör

Gör så här

1
Häll vatten och salt på potatisen och låt den koka mjuk i cirka 30 minuter. Har du bråttom, dela potatisen innan den kokas. Häll av vattnet och mosa potatisen med elvisp. Tillsätt mjölk och smör. Vispa till slät puré.

2

3
Rör ner skinka, persilja och ost. Smaka av med salt och peppar. Koka upp buljongen med lagerblad, lök och skinka. Tillsätt vitkålen och låt bräsera på svag värme 5-10 minuter eller tills den känns mjuk. Ta upp vitkålen och tillsätt gräddsorterna i buljongen. Låt koka ihop något eller red av med en aning maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar. Stek falukorven i smör, cirka 2-3 minuter på varje sida.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top