Stekt falukorv med stuvad potatis

Du behöver 1 kg fast potatis 5 st morötter grova vatten salt 5 dl lättmjölk 3 msk vetemjöl 1 dl lättmjölk 0.75 tsk salt 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 5 st morötter grova
  • vatten salt
  • 5 dl lättmjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl lättmjölk
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar malen
  • 1 nypa socker
  • 2.5 msk smörgåskrasse klippt
  • 400 g falukorv skivad

Gör så här

1
1. Skala potatis och morötter, dela i munsbitar och koka upp i vatten som precis täcker. Tillsätt 1 tesked salt. Sänk till svag värme och låt bitarna puttra mjuka under lock.

2
2. Koka upp 5 deciliter lättmjölk under noggrann omrörning. Dra åt sidan. Skaka ihop en redning av mjöl och 1 deciliter mjölk. Vispa ner i sjudande mjölk, rör om hela tiden. Låt stuvningen puttra sig tjock under fortsatt omrörning. Smaka av med salt och peppar och kanske en nypa socker. Häll stuvningen över potatis och morötter, klipp krasse över.

3
3. Stek falukorven i torr panna. Servera med stuvad potatis och morötter.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 554, Fett 22 g, Kolhydrater 66 g, Fibrer 7 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top