Du behöver
- 350 g abborre
- 1 st ägg
- ströbröd ca 1 dl
- salt
- svartpeppar
Till stekning
smör eller margarin
rotfruktspytt
7 st färskpotatisar
2 st palsternackor medelstora
4 st morötter medelstora
1 st salladslök (ca 125 g)
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm pepparmix
1 st crème fraîche (2 dl)
2 msk fransk senap
gräslök
Gör byxor på abborren:
Abborren blir helt benfri om man filear och därefter byxar den.
Gör så här: Känn lätt med fingret mitt på och längs efter hela fiskfilén. Där, i en rak och redig rad nästan i mitten, sitter alla benen. Skär snitt på vardera sidan om benraden och ta bort den. Fisken blir benfri! Nu kommer själva fiskfilén att se ut som en byxa, därav uttrycket att byxa.
Tips! Den här måltiden kan lätt göras glutenfri. Panera fisken med ströbröd som inte innehåller gluten.