RECEPT FRÅN IK

Spenatpannkakor med ägg och lax

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 40 minuter
8 stycken

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 150 g bladspenat
  • 0.5 tsk salt
  • smör att steka i
  • Kesoröra

  • 250 g keso naturell
  • 1 st äpple litet
  • 1 msk riven pepparrot
  • 0.5 dl finhackad dill
  • salt, svartpeppar
  • Fyllning:

  • 3 st kokta kalla ägg
  • 200 g gravad lax i skivor
  • 25 g bladspenat

Gör så här

1

Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa slätt. 

2

Hacka spenaten smått och tillsätt den till äggsmeten tillsammans med salt. Stek pannkakor av smeten.

3

Lägg keson i en bunke. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Rör ner äpple, pepparrot och dill i keson. Smaka av med salt och peppar.

4

Fyll pannkakorna med skivat ägg, lax, lite bladspenat och kesoröra.

5

Tips: Det här är perfekt utflyktsmat. Packa allt i burkar och lägg ihop vid serveringstillfället.


Kommentar:
Gör dina pannkakor smakrikare och matigare med färsk spenat. Perfekt med en fyllning av ägg och gravad lax.

Recept